La spatule
houten gebruiksvoorwerpen

Houtsnijden

portret Gijs van Zonneveld

Ik ben Gijs van Zonneveld,  houtbewerker en ontwikkelaar van nieuwe natuur in hart en nieren. Het liefst snijd ik de hele dag houten lepels. Maar Netsuke, kuksa’s en wandelstokken mag zeker ook, als ik maar mooie dingen kan maken. La spatule zo heet mijn werkplaats, niet toevallig. Lepelaar in het Nederlands, in die naam komen lepelsnijden, natuur en schoonheid samen. Een mooi natuurlijk landschap, bron van ons basismateriaal, hout geeft me inspiratie.
Mooie landschappen? Ja want de relatie tussen mensen en natuur is voor mij erg belangrijk. Een relatie die je als  houtbewerker direct, symbolisch of zelfs filosofisch beleeft. 
Ik wil mijn passies graag overbrengen op andere mensen.  Daarom ben ik trots docent te kunnen zijn op het Nederlandse Lepelfeest 2023.


Frankrijk

De lepelaar werkt voortaan in Frankrijk. Op ons landgoed Randonneix, 40 km van Limoge, waar eens ook een klompenmakerij gevestigd was laten we het oude hout-ambacht herleven. Mijn vrouw en ik heten je hartelijk welkom als je bij ons een houtsnij-cursus komt volgen. Je leert hout- en lepelsnijden en combineert houtsnijden met een heerlijke vakantie.
De regio heeft nog de rust en het natuurschoon die je in Nederland niet meer vind. Kom je bij ons een cursus volgen dan maak je niet alleen kennis met houtsnijtechnieken, hout en houtsoorten maar ook met de rust en schoonheid van de omgeving. Wil je ook de natuur leren kennen? We gaan op ontdekkingstocht. Vlinders die je nooit eerder zag, een bezoek brengen aan onze eigen kolonie kleine hoefijzerneusvleermuizen of de otters zien in het meer vlak bij ons huis, het is allemaal mogelijk. Zelf even verkoeling zoeken aan de oevers kan natuurlijk ook.

Nieuwsgierig?

Stuur ons alvast een mail dan houden we je op de hoogte van de cursussen die we organiseren


Randonneix